1. Тема: Планування роботи з виконання проєкту.
2.
Інструктаж з БЖД З електроприладами забороняється працювати мокрими руками.
3.
Не можна залишати включену плиту без нагляду.
4.
Не можна зберігати поруч з плитою легкозаймисті предмети.
Під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і
треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опіки.
6. Суворо використовувати непошкоджене обладнання. В першу чергу потрібно
перевірити, чи в хорошому стані кухонний інвентар, чи немає сколів та тріщин на
посуді.
7.
Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що він сухий. В
іншому випадку може статися замикання.
8.
Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, бо він швидко розплавиться.
9.
Щоб зняти посуд з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною
ганчіркою, щоб уникнути опіків
10. Більш небезпечним джерелом неприємностей і
травм є кухонна підлога, особливо якщо вона мокра. Один неправильний рух, і
можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на
кухні перевірити стан підлоги.
11. Під час готування потрібно обов'язково включати
вентиляцію.
12. Сковорідки і каструлі потрібно ставити і
знімати з плити за допомогою спеціальних ганчірок або рушників.
13. Продукти різати можна тільки на
спеціальній дошці і добре заточеними ножами.
14. включену плиту без нагляду.
Приготування млинців:
Посуд та інвентар: сито, миска для
змішування продуктів, сковорода, ложка столова, дерев'яна лопаточка, міксер,
ніж.
Норма
продуктів:
борошно
пшеничне -300 гр.
яйце
- 3 шт.
цукор
- 3 ст. л
молоко
– 700гр.,
рослинна
олія –3 ст. л
сіль
- за смаком,
масло
вершкове – 100гр
У
глибоку миску вбийте сирі курячі яйця і покладіть до них потрібну кількість
цукру з сіллю. Збийте інгредієнти до пишної піни з допомогою міксера, на
великій швидкості протягом 4 – 6 хвилин, до повного розчинення цукру
Потім додайте в загальну масу молоко і
збивайте інгредієнти ще протягом 3 – 4 хвилин, до утворення на її
поверхні білої пишної піни. Після додайте соду і рослинне масло і збивайте
складові тіста протягом 3 – 4 хвилин.
І останній інгредієнт просіяно пшеничне
борошно. Всипайте її в рідку масу порціями і, не перестаючи збивайте тісто
міксером до однорідності.
Консистенція готового тіста, повинна бути
схожа на сметану середній густоти
Увімкніть
плиту на середній рівень, поставте сковороду і розжарте її. Тепер вам
знадобиться вся спритність ваших рук. Нахиліть сковороду з одного боку і влийте
в неї ополоник, з рідким тістом
починаючи з вершини
Поставте сковороду назад на плиту і
обсмажуйте тісто до того моменту, поки по краях млинця не залишиться рідкої
маси і вони стануть злегка засмаженими, світло бежевого кольору
Кожен підсмажений млинець, після того як ви поклали його на тарілку,
змащуйте невеликим шматочком вершкового масла з допомогою ножа. Приблизно
з 5 – 7 грам масла на 1 млинець.
Комментариев нет:
Отправить комментарий