понедельник, 12 апреля 2021 г.

7 клас труд 13.04.2021

 1.     Тема: Планування роботи з виконання проєкту.

2.      Інструктаж з БЖД З електроприладами забороняється працювати мокрими руками.

3.      Не можна залишати включену плиту без нагляду.

4.      Не можна зберігати поруч з плитою легкозаймисті предмети.

             Під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опіки.

6.   Суворо використовувати непошкоджене обладнання. В першу чергу потрібно перевірити, чи в хорошому стані кухонний інвентар, чи немає сколів та тріщин на посуді.

7.      Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що він сухий. В іншому випадку може статися замикання.

8.      Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, бо він швидко розплавиться.

9.      Щоб зняти посуд з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною ганчіркою, щоб уникнути опіків

10.  Більш небезпечним джерелом неприємностей і травм є кухонна підлога, особливо якщо вона мокра. Один неправильний рух, і можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на кухні перевірити стан підлоги.

11.  Під час готування потрібно обов'язково включати вентиляцію.

12.  Сковорідки і каструлі потрібно ставити і знімати з плити за допомогою спеціальних ганчірок або рушників.

13.  Продукти різати можна тільки на спеціальній дошці і добре заточеними ножами.

14.  включену плиту без нагляду.

                     Приготування млинців:

        Посуд та інвентар:   сито, миска для змішування продуктів, сковорода, ложка столова, дерев'яна лопаточка, міксер, ніж.

Норма продуктів:

борошно пшеничне -300 гр.

яйце - 3 шт.

цукор - 3 ст. л 

молоко – 700гр.,

рослинна олія –3 ст. л

сіль - за смаком,

масло вершкове – 100гр

У глибоку миску вбийте сирі курячі яйця і покладіть до них потрібну кількість цукру з сіллю. Збийте інгредієнти до пишної піни з допомогою міксера, на великій швидкості протягом 4 – 6 хвилин, до повного розчинення цукру

  Потім додайте в загальну масу молоко і збивайте інгредієнти ще протягом 3 – 4 хвилин, до утворення на її поверхні білої пишної піни. Після додайте соду і рослинне масло і збивайте складові тіста протягом 3 – 4 хвилин.

   І останній інгредієнт просіяно пшеничне борошно. Всипайте її в рідку масу порціями і, не перестаючи збивайте тісто міксером до однорідності.

  Консистенція готового тіста, повинна бути схожа на сметану середній  густоти

Увімкніть плиту на середній рівень, поставте сковороду і розжарте її. Тепер вам знадобиться вся спритність ваших рук. Нахиліть сковороду з одного боку і влийте в неї ополоник, з рідким тістом      починаючи з вершини
     Поставте сковороду назад на плиту і обсмажуйте тісто до того моменту, поки по краях млинця не залишиться рідкої маси і вони стануть злегка засмаженими, світло бежевого кольору
      Кожен підсмажений млинець, після того як ви поклали його на тарілку, змащуйте невеликим шматочком вершкового масла з допомогою ножа. Приблизно з 5 – 7 грам масла на 1 млинець.

Роботи прислати мені на вайбер

Комментариев нет:

Отправить комментарий

10 клас біологія 2305-27.05.23

  Тема1. Похідні зародкових листків. Поняття про провізорні органи. Амніоти та анамнії.  Перейдіть за посиланням, подивіться презентацію та ...