Тема: поняття про індикатори. Лабораторний дослід №4 : виготовлення водних розчинів із заданими масовими частками розчинених речовин. Інструктаж з БЖД
1. Подивіться відео за посиланням , потім виконайте
лабораторний дослід та зробіть відповідний запис у зошит
2. https://www.youtube.com/watch?v=haY4BdiQKIo
Правила безпеки:
• при виконанні дослідів використовуйте
невеликі кількості реактивів;
• остерігайтеся потрапляння реактивів на
одяг, шкіру, в очі.
Виготовлення водного розчину кухонної солі
Вам потрібні: кухонна сіль, вода, посудина для приготування
розчину об’ємом 1,5 л, кухонні терези, мензурка.
Допоможіть своїй мамі і приготуйте маринад для консервування
огірків. Існує безліч різних рецептів, але зазвичай можна використовувати
розчин із масовою часткою солі 8 %. Обчисліть масу солі, необхідну для
приготування такого розчину масою 1,5 кг.
На кухні масу солі можна відміряти за допомогою кухонних терезів
або використовуючи столовий посуд. Зазвичай 1 столова ложка містить 30 г
кухонної солі, а чайна ложка — 10 г. Відміряйте необхідну масу солі і
перенесіть її у посудину для приготування розчину (оскільки необхідний розчин
буде розбавленим, то його об’єм дорівнюватиме 1,5 л).
До цієї посудини додайте води стільки, щоб об’єм розчину
становив 1,5 л, і ретельно перемішайте розчин.
Комментариев нет:
Отправить комментарий