понедельник, 26 апреля 2021 г.

7 клас труд 27.04.2021

 Тема: Страви з борошна

Локшина домашня

Просіяне пшеничне борошно вищого сорту насипають гіркою в миску або на стіл з дерев’яною кришкою, посередині роблять заглиблення, в яке наливають холодну воду з розчиненими у ній сіллю і яйцями. Замішу­ють круте тісто, витримують його 20—30 хв. Потім готове тісто кладуть на стіл, посипаний борошном, і розкачують шаром 1 — 1,5 мм завтовш­ки. Пересипані борошном шари тіста злегка підсушують на повітрі, складають у 3—4 шари і нарізають на смужки 35—45 мм завширшки, а потім упоперек соломкою 3—4 мм завширшки.

Локшину розсипають шаром 1 см і висушують при температурі 40— 50°С. Використовують локшину домашню для приготування перших страв і гарнірів.

Тест (перевірка теоретичних знань)

1. Яку рідину використовують для приготування локшини домашньої?

а) молоко

б) кефір

в) вода

2. На який час залишають тісто для набухання клейковини?

а) 10-15 хв

б) 20-30 хв

в) 40-50 хв

3. Яка товщина локшини?

а) 0,5-1 мм

б) 1-1,5 мм

в) 2- 3 мм

4. Яка ширина локшини?

а) 2-3 мм

б) 3-4 мм

в) 4-5 мм

5. Яка довжина локшини?

а) 20-25мм

б) 30-40мм

в) 35-45мм

6.  Який продукт не використовують для приготування тіста для локшини?

а) яйця

б) сіль

в) сода

7.  В якому цеху готують локшину?

а) гарячий цех соусне відділення

б) гарячий цех супове відділення

в) цех борошняних  виробів

 

2. зробіть конспект та виконайте тести

      3. Роботи прислати мені на вайбер

Комментариев нет:

Отправить комментарий

10 клас біологія 2305-27.05.23

  Тема1. Похідні зародкових листків. Поняття про провізорні органи. Амніоти та анамнії.  Перейдіть за посиланням, подивіться презентацію та ...