Тема: Страви з борошна
Локшина домашня
Просіяне пшеничне борошно
вищого сорту насипають гіркою в миску або на стіл з дерев’яною кришкою,
посередині роблять заглиблення, в яке наливають холодну воду з розчиненими у
ній сіллю і яйцями. Замішують круте тісто, витримують його 20—30 хв. Потім
готове тісто кладуть на стіл, посипаний борошном, і розкачують шаром 1 — 1,5 мм
завтовшки. Пересипані борошном шари тіста злегка підсушують на повітрі,
складають у 3—4 шари і нарізають на смужки 35—45 мм завширшки, а потім упоперек
соломкою 3—4 мм завширшки.
Локшину розсипають шаром
1 см і висушують при температурі 40— 50°С. Використовують локшину домашню для
приготування перших страв і гарнірів.
Тест (перевірка теоретичних знань)
1. Яку рідину використовують для приготування
локшини домашньої?
а) молоко
б) кефір
в) вода
2. На який час залишають тісто для набухання
клейковини?
а) 10-15 хв
б) 20-30 хв
в) 40-50 хв
3. Яка товщина локшини?
б) 1-1,5 мм
в) 2- 3 мм
4. Яка ширина локшини?
а) 2-3 мм
б) 3-4 мм
в) 4-5 мм
5. Яка довжина локшини?
а) 20-25мм
б) 30-40мм
в) 35-45мм
6. Який продукт не використовують для
приготування тіста для локшини?
а) яйця
б) сіль
в) сода
7. В якому цеху готують локшину?
а) гарячий цех соусне
відділення
б) гарячий цех супове
відділення
в) цех борошняних виробів
2. зробіть конспект та виконайте тести
Комментариев нет:
Отправить комментарий