тема: Оосбливості живлення, життєдіяльності та будови грибів. Розмноження та поширення
1. Доброго дня дорогі 6-класники! Сьогодні ми з вами починаємо знайомство з останнім царством в 6 класі - це гриби. Що таке гриби? Перш ніж ви відповісте на це питання розгляньте світлини
Перегляньте відео, та дізнайтесь будову і особливості грибів
https://www.youtube.com/watch?v=iIHroDoMy3o
Гриби, як і всі живі організми здатні до розмноження, як воно відбувається, шукаємо відповідь і на ці птання
https://www.youtube.com/watch?v=CXCIoVCc3OE
https://www.youtube.com/watch?v=XAMlSIbqH6o
з термінів про які ви дізналися, складіть кросворд грибниця у зошитах. Питання до кросворду писати не потрібно
2. Перегляньте відео урок
https://www.youtube.com/watch?v=tBPhRWetlbE
Замалюй будову шапинкового гриба, познач його частини.
Чим відрізняються трубчасті гриби від пластинчатих, що таке часткове покривало у пластинчатих грибів?
4. Не забувайте про нашого помічника підручника (автор Остапченко), ПАРАГРАФ 48 розкаже вам багато цікавого про гриби
тема: Практична робота 5. Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості
1. Доброго дня дорогі 6-класники! Сьогодні ми з вами закріпимо знайомство з шапинковими грибами на практиці. Розгляньте гриби нашої місцевоті. Часто навіть досвідчені грибники "полюючи" на свою здобич плутають їстівні та отруйні гриби, які можуть навіть позбавити людину життя чи спричинити важке отруєння. Тому ми знайомимося з отруйними та істівними грибами нашої місцевості, вчимося визначати їхні особливості.
за прикладом таблиці зробіть опис описаниие по 2 ядовитых и 2 съедобных гриба, сделайте вывод о проделанной раб отруйних та 2 істівних грибів зі списку. Всього 4 гриба
Номер гриба | Назва | Їстівний чи отруйний | Характерні ознаки |
1 | Маслюк | Їстівний | Шапинка гладенька, злегка опукла, слизувата. Низ шапинки закритий плівкою, що із часом розривається й утворює кільце навколо ніжки. Шкірочка шапинки наче змазана олією (звідси й назва гриба), легко відокремлюється від шапинки. М’якоть м’яка, ніжна, жовтуватого кольору, із приємним фруктовим запахом |
Комментариев нет:
Отправить комментарий